Alkoholrådgivning

Har du brug for et godt råd? Novavi tilbyder gratis alkoholrådgivning. Hvis du har brug for råd, så ring til os i dag. Du finder telefonnumre til ambulatorier nedenfor.

alkoholbehandling, stofbehandling, alkoholiker, alkoholrådgivning, Novavi

Kender du en, der drikker for meget? Eller drikker du selv for meget?

Mange danskere har et overforbrug af alkohol, og over 100.000 kan betegnes som værende alkoholikere. Det kan dog være svært at håndtere, og derfor tilbyder Novavi gratis og anonym alkoholrådgivning. Du er velkommen til at ringe til eller møde op på et vores ambulatorier, som du kan finde her 

 

Efter sundhedsstyrelsens anbefalinger

I Novavi foregår alkoholrådgivning og alkoholbehandling efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Vi har stort fokus på faglighed, og vores medarbejdere er uddannet læger, sygeplejersker og socialrådgivere. Medarbejdernes faglighed sikrer, at den alkoholrådgivning du modtager, er af høj kvalitet.

 

Tegn på alkoholmisbrug

Det kan være svært at vide, om man har brug for alkoholrådgivning, ligesom det at tage skridtet og kontakte Novavi kan være svært. Her kan du blive klogere på, hvad man skal være opmærksom på, hvis man mistænker, at man/en pårørende har et alkoholmisbrug.

 

Tegn på alkoholafhængighed

Når man skal vurdere, hvorvidt en borger er blevet afhængig af alkohol, kigger man typisk på, hvorvidt man opfylder følgende kriterier:

 • Man skal drikke mere. For at opnå samme effekt.
 • Man har sygedage på grund af druk
 • Trangen til alkohol er uimodståelig
 • Omgangskredsen kommenterer alkoholindtaget
 • Abstinenser til alkohol
 • Kan ikke passe arbejde, familie etc.
 • Man drikker alkohol om morgenen.

 

Hvis du kan genkende nogle af kriterierne, så er det vigtigt at få alkoholrådgivning, så du kan afklare, om der er behov for alkoholbehandling.

Børn af alkoholmisbrugere har en øget risiko for selv at blive misbrugere.

 

Kender jeg en, der er alkoholafhængig?

Som pårørende til en alkoholafhængig kan du spille en stor rolle i at sikre, at vedkommende kommer i behandling. Ofte er man ikke sikker på, hvornår en person er alkoholafhængig. Hold især øje med væremåden:

 • Du kender en, der begynder at gå mere ud, drikke mere, og som ender i flere pinlige episoder
 • Drikker i smug, flere tomme flasker/dåser i hjemmet
 • Bliver lettere aggressiv
 • Virker deprimeret

Hvis du har på fornemmelsen, at en du kender drikker for meget, så er det vigtigt, at du kontakter Novavi. Det kan være enormt svært at påpege et alkoholproblem hos en ven eller familiemedlem, og derfor er det en rigtig god ide, at du som pårørende får professionel alkoholrådgivning hos Novavi. Vi kan hjælpe dig med at hjælpe en, du holder af.

 

Husk, at det er gratis at få alkoholrådgivning hos Novavi. Vi hjælper både drikkende og pårørende, så kontakt et af vores ambulatorier i dag.

[this div will be converted to an iframe]
×