Kontaktinformation

Har du spørgsmål til Novavi kan du kontakte vores sekretariat på telefon +45 39 45 54 55 eller på mail novavi@novavi.dk eller sikker mail: sikkermail@novavi.dk.

Alkoholafvænning.jpg

Alkoholafvænning

I Danmark findes der mere end 100.000 mennesker, der er afhængige af alkohol. Alkoholafhængighed er derfor et udbredt fænomen i Danmark.

Alkohol er en integreret del af den danske kultur, og alkohol er ofte fast inventar, i mange sociale aktiviteter. Der findes ingen helt klar grænse for, hvornår man har et misbrug. Det kan derfor være svært selv at vide, hvornår man bevæger sig fra forbrug til misbrug. Det tager dog som regel en længere årrække at opbygge et decideret alkoholafhængighed.

Få hjælp til behandling hos Novavi

Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis man bliver afhængig af alkohol. Derfor er det vigtigt, at man kommer tidligt i behandling, hvis det er ved at gå galt.

Som pårørende til en alkoholafhængig, kan du komme til at spille en stor rolle ved at være med til at sikre, at vedkommende får den hjælp de behøver og kommer i behandling. Er du i tvivl om hvorvidt personen er afhængig, kan du holde øje med væremåden og følgende tegn.

  • Du kender en, der begynder at gå mere ud, drikke mere, og som ender i flere pinlige episoder.
  • Drikker i smug, og har flere tomme flasker/dåser i hjemmet.
  • Bliver lettere aggressiv overfor sine omgivelser.
  • Virker deprimeret.
[this div will be converted to an iframe]
×