Mød Novavi Ung Revers ambassadører

Novavi Ung Revers er stolte og glade for at have indgået samarbejde med en række ambassadører. Læs her hvorfor ambassadørerne synes det er en vigtig sag at støtte.

Læs Pressemeddelelsen
alkoholbehandling, stofbehandling, novavi, forskning, afhængighed

Novavi Ung Revers har indgået samarbejde med en række ambassadører, som ønsker at støtte det oplysningsarbejde, der skal til for at nedbryde tabuet om stof-og alkoholproblemer og ikke mindst sikre, at flere børn og unge får den hjælp, de behøver.

Alle ambassadørerne kender til den skyld, skam og utryghed, som børn og unge, hvis forældre drikker eller tager stoffer, ofte er ramt af – de har nemlig selv oplevet det.

Læs om ambassadørerne her:

 

Toke Mathias Riskjær

Toke Riskjær 

  ”Via Novavi Ung Revers får børn og unge redskaberne til bedre at forstå deres opvækst og ikke mindst forstå, at det ikke er dem, der er noget galt med, og at de ikke bærer ansvaret eller skylden for deres forældres problemer. Det kan lyde banalt og logisk for udenforstående, men som barn i en sådan familie er det på ingen måder givet, at man er klar over, at det ikke er ens ansvar at passe på sine forældre.”

Toke Mathias Riskjær er født og opvokset på Vesterbro i København, men rejste til Norge med sin mor, da han var 7 år. Morens forbrug af alkohol og stoffer tog overhånd, og de mistede deres lejlighed samt kontakten til venner og bekendte. Toke blev landskendt, da han lavede dokumentarserien ”52 dage som hjemløs”, der blev vist på DR1 i marts og april 2017.

 

Sophia Nohr

Sophia Nohr

 ”Novavi Ung Revers er, som jeg ser det, et vigtigt tiltag for de børn og unge, der ofte går alene med den belastning et misbrug af den eller anden art er for en familie. Ved at bryde tavsheden i fællesskab med andre, der har oplevelser, der ligner ens egen situation, kan man lettere drage omsorg for sig selv og komme nærmere, hvem man er, hvad der er vigtigt for en, og hvad man drømmer om for fremtiden.”

Sophia Nohr blev landskendt i 2015, da hun deltog i DR´s X-Factor, hvor hun var blandt de sidste tilbage i liveshows. I 2016 deltog Sophia i DR’s Melodi Grand Prix 2016 med sangen ‘Blue Horizon’, som af flere medier blev rost for sit unikke sceneudtryk og for Sophias beundringsværdige indlevelse i det, hun synger. Sophia har en lidenskab for musik og ønsker samtidigt brændende at gøre en forskel for børn og unge, der som hende selv, er opvokset i en familie med alkoholproblemer.

 

Ida Marie Kristensen

Ida Marie Kristensen

 ”Det er svært at tale om stof- og alkoholproblemer, fordi det er så tabuiseret. Men vi skal tale om det, så vi som samfund og enkelt individer kan blive bedre til at håndtere det. Det nytter ikke at kigge væk, for så efterlader vi børnene i sådanne familier til dem selv. Det er hverken retfærdigt eller i orden. Derfor støtter jeg op om Novavi Ung Revers.”

Ida Marie Kristensen er lærer, tidligere lokalpolitiker og debuterende digter. I oktober 2017 debuterede hun med den selvbiografiske digtsamling “En slags barndom”, der omhandler hendes opvækst med fulde forældre, omsorgssvigt og krænkelser som følger.

 

 

 

 

[this div will be converted to an iframe]
×