CRAFT – Træning af pårørende til alkoholafhængige

Kender du en, der drikker for meget, men som ikke vil erkende det eller i behandling? Kontakt Novavi på 39 45 54 55

alkoholbehandling, stofbehandling, alkoholiker, alkoholrådgivning, Novavi

Som pårørende kan det være svært at starte dialogen omkring dét at drikke for meget. Man kan let føle, at man overtræder en personlig grænse eller være nervøs for, hvordan den drikkende vil reagere. Hos Novavi kan du få gratis hjælp til redskaber og træning, som kan hjælpe dig med at få din kære til at modtage behandling.

Novavi tilbyder, i samarbejde med Syddansk Universitet, et program til pårørende til alkoholafhængige kaldet CRAFT.

CRAFT (Community Reinforcement and Family Training) er en behandlingsmetode for pårørende der indtil nu kun har været udbredt i USA. Formålet med CRAFT er at styrke den pårørendes handlekraft, når det kommer til motivere den alkoholafhængige til at gå i behandling. På dette punkt har CRAFT vist sig at være 2-3 gange mere effektiv end andre former for hjælp til pårørende. Derudover er CRAFT også med til at ændre de pårørendes adfærd, så de bliver bedre til at håndtere problemer mellem sig selv og den alkoholafhængige.

CRAFT-programmet består af samtaler samt selvhjælpsmaterialer og udbydes i alle Novavis ambulatorier.

 

Er du i tvivl, om din kære har et alkoholproblem?

Du altid er velkommen til at henvende dig til Novavi på 39 45 54 55 / novavi@novavi.dk, eller personligt på et af vores behandlingssteder.

Ting du som pårørende kan holde øje med

Som pårørende til en alkoholafhængig kan du spille en stor rolle i at sikre, at vedkommende kommer i behandling. Ofte er man ikke sikker på, hvornår en person er alkoholafhængig. Hold især øje med om personen:

  • Begynder at gå mere ud, drikke mere, og ender i flere pinlige episoder
  • Drikker i smug, flere tomme flasker/dåser i hjemmet
  • Bliver lettere aggressiv
  • Virker deprimeret

Hvis du har på fornemmelsen, at en du kender drikker for meget, så er det vigtigt, at du kontakter Novavi. Det kan være enormt svært at påpege et alkoholproblem hos en ven eller familiemedlem, og derfor er det en rigtig god ide, at du som pårørende får professionel hjælp hos Novavi. Vi kan hjælpe dig med at hjælpe en, du holder af.

                                                                  

Behandling af alkoholafhængighed

Er din kære åben overfor at komme i behandling, så kan I finde mere information om vores behandlingstilbud her, ringe 39 45 54 55, eller møde op på et Novavi ambulatorium. Husk, at vores alkoholbehandling er gratis og anonymt – også for pårørende, og at vi følger sundhedsstyrelsens anbefalinger for god alkoholbehandling.

Du kan finde nærmeste behandlingssted her

[this div will be converted to an iframe]
×