Novavi symposium og prisuddeling

Generel info om Novavi symposium og Fonden Novavi Prisen

Novavi symposium og prisuddeling

Fonden Novavi har stiftet en pris, Novavi Symposium, som skal hædre og støtte de bedste indsatser i kampen mod misbrug. 

Novavi Symposium er anledning til at samle fagfolk til oplæg, inspiration og debat om udviklingen inden for misbrugsområdet, så vi hele tiden kan sikre afhængige i Danmark den bedste og mest effektive hjælp.

Desuden hylder vi på dagen en markant indsats på misbrugsområdet med Fonden Novavi-prisen på 150.000 kr.

Novavi symposium og prisuddeling 2021 – læs mere her.

Målgruppe

Symposiet er for dig, som ønsker at blive klogere på, hvad der er af forskning på misbrugsområdet, og som ønsker at udvide forståelsen af afhængighed. 

Fonden Novavi har stiftet en pris hædrer det bedste arbejde på misbrugsområdet. Prisen bliver uddelt i forbindelse med et symposium.

Baggrund for prisen

Ud af de 147.000 danskere, der lider af alkoholafhængighed, er 15.000 i behandling. Det svarer til, at blot 10 % modtager behandling. En sådan grad af underbehandling accepteres ikke i andre dele af behandlingssystemet.

På stofmisbrugsområdet er tallene ikke helt så beskæmmende. Ifølge de seneste officielle tal er der 33.000 stofmisbrugere og ca. halvdelen er i behandling. Fagfolk er dog bekymrede for at der bag tallene gemmer sig en endnu større gruppe, der ikke er i behandling.

Ud af de 147.000 danskere der lider af alkoholafhængighed, er 15.000 i behandling. Det svarer til at blot 10 % modtager behandling. En sådan grad af underbehandling accepteres ikke i andre dele af behandlingssystemet, og med oprettelsen af Fonden Novavi-Prisen håber Fonden Novavi at kunne arbejde hen i mod mere fokus på forebyggelse og behandling af misbrugsproblemer.

Fonden Novavi uddeler Fonden Novavi-Prisen, hvor en komite af erfarne fagfolk hvert andet år vælger en indsats, der i særlig grad har udmærket sig inden for misbrugsområdet.

mand sidder og skriver i en lommebog i solen ved Pensionatet Novavi

Danner ramme for prisuddeling og debat

”Prisen er mere end en hædersbevisning for en særlig indsats inden for behandling, forskning, forebyggelse eller formidling på misbrugsområdet, og Fonden Novavi håber hermed at sætte fokus på organisationers eller personers arbejde med at skabe nye og lovende resultater,” siger Kenneth Flex, bestyrelsesformand for Fonden Novavi.

Vindere af prisen bliver desuden belønnet med 150.000 kroner øremærket modtagerens videre arbejde.

Symposium danner ramme for prisuddeling og debat.

Fonden Novavi afholder i samme ombæring et symposium, der skal danne ramme om prisuddelingen. Symposiet skal desuden være en anledning til at samle fagfolk til oplæg, inspiration og debat om udviklingen inden for misbrugsområdet i Danmark.

Psykiatriformand står i spidsen for at finde vinder. Se tidligere års prisvindere.

Anne Lindhardt - Formand for Psykiatrifonden

Formand for Psykiatrifonden, Anne Lindhardt, står i spidsen for den komite, der skal udpege årets prisvinder.

”Der bliver bedrevet meget flot arbejde på misbrugsområdet. Derfor ligger der nu et stort stykke arbejde foran os i komiteen, som i den kommende tid vil indsnævre feltet af kandidater, indtil en enkelt indsats skiller sig ud. Forebyggelse og behandling af misbrug er af enorm betydning, og prisen sætter et tiltrængt fokus på dette,” siger Anne Lindhardt, formand for priskomiteen.