Fonden Novavi Prisen 2017

Nystiftet pris hædrer det bedste arbejde på misbrugsområdet. Prisen bliver uddelt i forbindelse med et symposium, der løber af stablen i efteråret 2017.

Se Priskomiteens medlemmer
alkoholbehandling, stofbehandling, alkoholiker, alkoholrådgivning, Novavi

Fonden Novavi har stiftet en pris, som skal hædre og støtte de bedste indsatser i kampen mod misbrug. Den første prismodtager præsenteres på et symposium i efteråret 2017. 

 Ud af de 147.000 danskere, der lider af alkoholafhængighed, er 15.000 i behandling. Det svarer til, at blot 10 % modtager behandling. En sådan grad af underbehandling accepteres ikke i andre dele af behandlingssystemet.

På stofmisbrugsområdet er tallene ikke helt så beskæmmende. Ifølge de seneste officielle tal er der 33.000 stofmisbrugere og ca halvdelen er i behandling. Fagfolk er dog bekymrede for at der bag tallene gemmer sig en endnu større gruppe, der ikke er i behandling.

Ud af de 147.000 danskere der lider af alkoholafhængighed, er 15.000 i behandling. Det svarer til at blot 10 % modtager behandling. En sådan grad af underbehandling accepteres ikke i andre dele af behandlingssystemet, og med oprettelsen af Fonden Novavi-Prisen håber Fonden Novavi at kunne arbejde hen i mod mere fokus på forebyggelse og behandling af misbrugsproblemer.

Fonden Novavi vil fremover uddele Fonden Novavi-Prisen, hvor en komite af erfarne fagfolk hvert andet år vælger en indsats, der i særlig grad har udmærket sig inden for misbrugsområdet.

”Prisen er mere end en hædersbevisning for en særlig indsats inden for behandling, forskning, forebyggelse eller formidling på misbrugsområdet, og Fonden Novavi håber hermed at sætte fokus på organisationers eller personers arbejde med at skabe nye og lovende resultater,” siger Kenneth Flex, bestyrelsesformand for Fonden Novavi.

Vindere af prisen bliver desuden belønnet med 150.000 kroner øremærket modtagerens videre arbejde.

 

Nyt symposium danner ramme for prisuddeling og debat

Fonden Novavi lancerer i samme ombæring et symposium, der skal danne ramme om prisuddelingen.

Symposiet skal desuden være en anledning til at samle fagfolk til oplæg, inspiration og debat om udviklingen inden for misbrugsområdet i Danmark.

 

Psykiatriformand står i spidsen for at finde vinder

Formand for Psykiatrifonden, Anne Lindhardt, står i spidsen for den komite, der skal udpege årets prisvinder.

”Der bliver bedrevet meget flot arbejde på misbrugsområdet. Derfor ligger der nu et stort stykke arbejde foran os i komiteen, som i den kommende tid vil indsnævre feltet af kandidater, indtil en enkelt indsats skiller sig ud. Forebyggelse og behandling af misbrug er af enorm betydning, og prisen sætter et tiltrængt fokus på dette,” siger Anne Lindhardt, formand for priskomiteen.

 

For yderligere information – kontakt venligst:

Kenneth Flex, bestyrelsesformand, Fonden Novavi 

Tlf.: +45 6128 0191

Mail: kf@a-2.dk

 

Anne Lindhardt, formand for priskomiteen, formand for Psykiatrifonden, speciallæge i psykiatri

Tlf.: +45 4036 6151

Mail: al@psykiatrifonden.dk

[this div will be converted to an iframe]
×