Fonden Novavi Prisen

Fonden Novavi har stiftet en pris hædrer det bedste arbejde på misbrugsområdet. Prisen bliver uddelt i forbindelse med et symposium, der løber af stablen næste gang den 11. september 2019

Se Priskomiteens medlemmer
alkoholbehandling, stofbehandling, alkoholiker, alkoholrådgivning, Novavi

Fonden Novavi har stiftet en pris, som skal hædre og støtte de bedste indsatser i kampen mod misbrug.  Fonden Novavi-prisen på 150.000 kr. gik i 2017 til professor ved Center for Rusmiddelforskning hos Århus Universitet Mads Uffe Pedersen.

 

 

Mads Uffe Pedersen har beskæftiget sig med rusmiddelforskning siden 1990’erne, og er stadig i dag er en af de mest væsentlige stemmer i debatten på misbrugsområdet.

Mads Uffes Pedersens fokusområde er i høj grad de unge, og han er via sit arbejde med hvilke unge der får et uhensigtsmæssigt forbrug af rusmidler og hvem der udvikler en afhængighed, en væsentlig stemme i forebyggelsesdebatten.

Han har samtidig gennem alle årene haft fokus på kvaliteten i behandlingen. At afhængige får en lige så god behandling, som folk med andre lidelser.

Mads Uffe Pedersen vil på næste symposium og prisuddeling onsdag den 11. september præsentere, hvad pengene er brugt til, og en ny prisvinder vil hædres på dagen.

 

Baggrund for prisen

 Ud af de 147.000 danskere, der lider af alkoholafhængighed, er 15.000 i behandling. Det svarer til, at blot 10 % modtager behandling. En sådan grad af underbehandling accepteres ikke i andre dele af behandlingssystemet.

På stofmisbrugsområdet er tallene ikke helt så beskæmmende. Ifølge de seneste officielle tal er der 33.000 stofmisbrugere og ca. halvdelen er i behandling. Fagfolk er dog bekymrede for at der bag tallene gemmer sig en endnu større gruppe, der ikke er i behandling.

 

Ud af de 147.000 danskere der lider af alkoholafhængighed, er 15.000 i behandling. Det svarer til at blot 10 % modtager behandling. En sådan grad af underbehandling accepteres ikke i andre dele af behandlingssystemet, og med oprettelsen af Fonden Novavi-Prisen håber Fonden Novavi at kunne arbejde hen i mod mere fokus på forebyggelse og behandling af misbrugsproblemer.

 

Fonden Novavi   uddeler Fonden Novavi-Prisen, hvor en komite af erfarne fagfolk hvert andet år vælger en indsats, der i særlig grad har udmærket sig inden for misbrugsområdet.

”Prisen er mere end en hædersbevisning for en særlig indsats inden for behandling, forskning, forebyggelse eller formidling på misbrugsområdet, og Fonden Novavi håber hermed at sætte fokus på organisationers eller personers arbejde med at skabe nye og lovende resultater,” siger Kenneth Flex, bestyrelsesformand for Fonden Novavi.

Vindere af prisen bliver desuden belønnet med 150.000 kroner øremærket modtagerens videre arbejde.

 

Symposium danner ramme for prisuddeling og debat

Fonden Novavi afholder i samme ombæring et symposium, der skal danne ramme om prisuddelingen. Symposiet skal desuden være en anledning til at samle fagfolk til oplæg, inspiration og debat om udviklingen inden for misbrugsområdet i Danmark.

 

Psykiatriformand står i spidsen for at finde vinder

Formand for Psykiatrifonden, Anne Lindhardt, står i spidsen for den komite, der skal udpege årets prisvinder.

”Der bliver bedrevet meget flot arbejde på misbrugsområdet. Derfor ligger der nu et stort stykke arbejde foran os i komiteen, som i den kommende tid vil indsnævre feltet af kandidater, indtil en enkelt indsats skiller sig ud. Forebyggelse og behandling af misbrug er af enorm betydning, og prisen sætter et tiltrængt fokus på dette,” siger Anne Lindhardt, formand for priskomiteen.

 

For yderligere information – kontakt venligst:

Kenneth Flex, bestyrelsesformand, Fonden Novavi 

Tlf.: +45 6128 0191

Mail: kf@a-2.dk

 

Anne Lindhardt, formand for priskomiteen, formand for Psykiatrifonden, speciallæge i psykiatri

Tlf.: +45 4036 6151

Mail: al@psykiatrifonden.dk

[this div will be converted to an iframe]
×