Forskningsprojekt med diabeteslægemiddel

Novavi deltager i et forskningsprojekt, der undersøger, om et lægemiddel fra diabetesbehandling kan mindske drikketrangen hos personer i alkoholbehandling.

Website om projektet
alkoholbehandling, stofbehandling, alkoholiker, alkoholrådgivning, Novavi

Kan det  GLP-1 baserede lægemiddel Bydureon©, der benyttes i diabetesbehandling, bruges til at nedsætte drikketrangen hos personer i alkoholbehandling?

Det er det centrale spørgsmål, der bliver undersøgt i dette forskningsprojekt, der er et samarbejde mellem Region Hovedstaden og Novavi, og som ledes af Professor og overlæge Anders Fink-Jensen.

GLP-1 er et hormon, der dannes i tarmsystemet og blandt andet er med til at regulere blodsukkeret og appetitten. Derfor bruges det i diabetesbehandling, men nu vil vi undersøge, om det også kan bruges i alkoholbehandlingen.

Projektet afvikles i samarbejde mellem flere medicinske specialer samt ambulatorierne i Hvidovre, Glostrup, Lyngby og Køge. I Novavi ønsker vi et tæt samarbejde med  Region Hovedstaden og de enkelte hospitaler,  som vi forventer vil gavne den enkelte patient og samfundet som helhed.

Læs folderen om projektet

 

[this div will be converted to an iframe]
×