Novavi symposium og prisuddeling 2019

Onsdag den 11. september 2019 afholder Novavi for anden gang symposium og uddeling af Fonden-Novavi prisen på 150.000 kr..

alkoholbehandling, stofbehandling, alkoholiker, alkoholrådgivning, Novavi

Symposium 2019

Sætte kryds i kalenderen, hvis du er ivrig efter at blive klogere på den omfattende viden der findes inden for forskning, forebyggelse og behandling på misbrugsområdet.

 Den 11. september 2019 afholder Fonden Novavi for anden gang symposium og uddeling af Fonden Novavi-prisen på 150.000 kr, hvor fagfolk inden for misbrugsområdet i Danmark kan mødes med forskere til oplæg, diskussion og netværk og uddeler fonden Novavi-prisen.

 

Læs mere om prisen her

 

Mere information om tilmelding, oplægsholdere og program følger her på siden i foråret.

 Novavi har igen i år inviteret en række prominente internationale og danske forskere, som indtil videre byder på indlæg fra:

 

 Nora Volkow

Nora D. Volkow + billede

Director, US National Institute on Drug Abuse, National Institutes of Health

Den berømte hjerneforsker Nora D. Volkow har siden 2003 været direktør for det amerikanske National Institute for Drug Abuse (NIDA) under National Institutes of Health. Nora D. Volkows har med sin forskning fundet årsager til, hvilke skadevirkninger rusmidler har på hjernen, og viser bl.a. at afhængighed er en hjernesygdom.

 Nora D. Volkow har udgivet mere end 600 videnskabelige artikler o.a., og er honoreret med titler som "Top 100 People Who Shape Our World" i Times Magazine, "One of the 20 People to Watch" i Newsweek Magazine og "Innovator of the Year " af US News & World Report.

 

Læs mere om Nora D. Volkow her:

https://www.drugabuse.gov/about-nida/directors-page/biography-dr-nora-volkow

 

  

 

Helene Beveniste + billede

Professor of Anesthesia, Yale University

 Den danske anæstesiprofessor og hjerneforsker Helene Benveniste har høstet international anerkendelse for sit forskningsarbejde inden for ​neuroanæstesiologi og er oprindeligt uddannet læge og PhD fra Københavns Universitet i 1991. Idag er hun professor på Yale University og med sine forskningsinteresser i afhængighed og stofmisbrug er hun aktivt involveret i flere samarbejdsstudier med Nora D. Volkow fra National Institute of Drug Abuse og Anders Fink-Jensen ved Københavns Universitet.

 

Læs mere om Helene Beveniste her:

https://medicine.yale.edu/anesthesiology/people/helene_benveniste.profile

 

 

 

Anders Fink-Jensen + billede

Overlæge ved Psykiatrisk Center København og klinisk professor ved Københavns Universitet samt leder af Neuropsykiatrisk Laboratorium

 Anders Fink - Jensens forskning er fokuseret på misbrug og psykoser og har fulgt to spor. Dels klinisk forskning hvor han i samarbejde med kolleger - somatiske såvel som psykiatriske – fokuserer på effekt af og bivirkning til allerede kendte behandlinger, men også basal forskning, som foregår i laboratoriet og i høj grad involverer dyremodeller. Forskningen forsøger at kaste lys over selve misbrugets natur, og undersøger, hvilke områder og receptorer i hjernen, der er involveret, når det kommer til misbrug.

Aktuelt samarbejder Anders Fink-Jensen med Fonden Novavi og en række forskere på Københavns Universitet om et forskningsprojekt omkring det GLP-1 baserede lægemiddel Bydureon©, der benyttes i diabetesbehandling. Forskningsprojektet undersøger, hvorvidt det kan bruges til at nedsætte drikketrangen hos personer i kombination med den nuværende samtalebaserede alkoholbehandling.

Læs mere om det her 

Læs mere om Anders Fink-Jensen her: https://www.psykiatri-regionh.dk/forskning/professorer/Sider/Anders-Fink-Jensen.aspx

 

 

Mads Uffe Pedersen

Professor ved Center for Rusmiddelforskning

 Mads Uffe er phD i psykologi og har siden 90’erne beskæftiget sig med rusmiddelforskning. Han er centerleder for Center for Rusmiddelforskning ved Århus Universitet og modtog i 2017 den første Fonden Novavi-pris på 150.000 for sin forskning, og har i mange år arbejdet på at udvikle og identificere de bedste behandlingsmetoder og udredningsredskaber inden for misbrug.  Mads Uffe Pedersen vil på næste symposium og prisuddeling onsdag den 11. september præsentere, hvad pengene er brugt til.

 

 

[this div will be converted to an iframe]
×