Tidligere vindere af Novavis Symposium

Her kan du læse om tidligere vindere og deres arbejde hen imod en pris

Novavi Symposium 2019

Fonden Novavi-prisen 2019 blev uddelt onsdag den 11. september i København, hvor Novavi samlede godt 200 deltagere til symposium, heriblandt tidligere vindere, under overskriften ”Er afhængighed en hjernesygdom” om den nyeste forskning på misbrugsområdet.

Novavi prisen blev uddelt på årets symposium, hvor vi fik besøg af prominente forskere fra ind – og udland. Dagens hovedtaler var den førende forsker i afhængighed, Nora D. Volkow, der fortalte om hjernes rolle i misbrug, og hvordan det kan betragtes som en lidelse i hjernen.  

Hvordan er pengene kommet til gavn?

Prisen tilskrives en person, der statuerer et godt eksempel på en ekstraordinær lægefaglig indsats for en målgruppe, som social- og sundhedsvæsenet ofte ellers ikke møder. 

Vi er stolte af, at overrække Novavi prisen på 150.000 kroner til overlæge Henrik Thiesen, for sin mangeårige lægefaglige indsats for at forbedre sundhedstilstanden for mest socialt udsatte borgere.

Årets prismodtager hædres for sin ihærdige indsats for det brobyggende arbejde mellem den enkelte borger og sundhedssystemet.

Vi ønsker Henrik Thiesen stort tillykke med Fonden Novavi-prisen og glæder os til at følge hans arbejde mange år fremover.

Henrik Thiesen er udpeget af Novavis priskomite, der består af førende stemmer på misbrugsområdet i Danmark.

Læs mere om Novavi symposium og prisuddeling

Fonden Novavi Symposium vinder 2019 overlæge Henrik Thiesen

Novavi Symposium 2017

Det første Novavi Symposium under overskriften ”Alkoholkulturen i Danmark” er vel overstået – og Novavi prisen gik til Mads Uffe Pedersen fra Center for Rusmiddelforskning.

I den forbindelse blev Novavi Prisen på 150.000 kr. uddelt for første gang. Prisen gik til Mads Uffe Pedersen fra Center for Rusmiddelforskning på Aarhus Universitet. 

Hvordan er pengene kommet til gavn?

Mads Uffe Pedersen om hvordan pengene er kommet til gavn:
I 2017 vandt jeg Fonden Novavi-prisen. Prisen er på 150.000 kroner og var en kæmpe anerkendelse af min forskning. Prisen har bekræftet mig i, at min forskning er vigtig.

De 150.000 har understøttet min videre forskning. Kommunerne sammenlægger i stigende grad alkohol- og stofbehandling. Vi ved, at der er psykisk og fysisk forskel på de to typer afhængighed. Men vi kender ikke de præcise effekter eller konsekvenser ved at sammenlægge behandlingen af de to. Det vil vi selvfølgelig gerne vide mere om, så vi kan oplyse kommunerne om de metoder, der giver de bedste resultater.  

Novavi-prisen har været en vigtig støtte i dette projekt. Priser som denne er uhyre vigtig. Vi er nødt til at blive ved med at udvikle på behandlingsmetoder og forskning af afhængighed. Det er virkelige mennesker, der oplever konsekvenserne af dårlig behandling og manglende viden om deres afhængighed. Heldigvis er forskning nået rigtig langt, men der er er stadig meget mere vi kan gøre.

Læs mere om Novavi symposium og prisuddeling

Forsker Mads Uffe Pedersen vinder af Novavi Symposium 2017