For børn og unge under 18 år

Ung Revers tilbyder samtaler til børn og unge, der vokser op i familier, hvor enten mor eller far drikker eller tager stoffer. Vi hjælper med at få sat ord på det, som kan være svært at tale om.

ung revers, alkoholbehandling, stofbehandling, novavi

Vi ved, det kan være svært
Når en forælder drikker eller tager stoffer påvirker det hele familien – ikke mindst børnene. I Ung Revers taler vi om, hvordan det er at være barn, når ens forælder har et problem med alkohol eller stoffer, og vi hjælper med at få sat ord på det, som kan være svært at tale om i familien.

Måske har du ikke lyst til at tage vennerne med hjem, fordi du ikke er sikker på, hvordan det bliver at komme hjem den dag fra skole? Måske synes du, det er flovt? Måske er det en hemmelighed, du ikke ønsker andre skal kende til? Måske går du ofte rundt med ondt i maven over det?

Vi møder rigtig mange børn, som har det sådan. Vores børne- og ungebehandlere ved en masse om, hvad der sker i familier med alkohol- og stofproblemer. De er vant til at tale med børn og unge, men de ved også, at det kan være at svært at sætte ord på, hvad du tænker og føler. Derfor vil de også de første gange beskrive for dig og dine forældre, hvordan alkoholen og stofferne påvirker hele familien, og hvilke følelser man bærer rundt på. Du behøver altså ikke selv sige en masse, men blot komme og lytte og tage det til dig, som du kan genkende.

Hvordan gør vi?

For at kunne hjælpe dig bedst muligt inddrager vi både dig og dine forældre i samtalerne. Det gør vi, fordi det er dine forældres opgave at hjælpe og støtte dig. For nogle forældre kan den opgave være svær, da de også er påvirket af alkoholen eller stofferne i familien. Derfor vil vi nogle gange tale alene med dine forældre, så vi kan hjælpe dem til at kunne hjælpe dig.

Det behøver ikke at være begge forældre, som deltager i samtalen, det kan også være en anden nær voksen fx en bedsteforælder eller en lærer. Hvis du bor hjemme vil det dog være en rigtig god idé, at det er en af dine forældre og gerne begge, hvis din mor eller far er stoppet med sit misbrug.

Vi taler gerne med hele familien, dvs. at det både kan være dig og dine søskende, som deltager i samtalerne.

Alle børn og unge i alderen 0 – 17 år kan gratis få et samtaleforløb hos os. Du er velkommen til selv at henvende dig eller du kan få en voksen til at gøre det for dig. Her kan du se, hvor vores afdelinger ligger og hvordan du kommer i kontakt med en af vores børne- og ungebehandler.

Er du fyldt 16 år?

Er du fyldt 16 år har du mulighed for at deltage i samtaleforløb uden dine forældre. Vi må dog ikke tale med dig uden, at dine forældre ved besked. Det betyder, at vi skal have deres samtykke til, at du må deltage i et samtaleforløb hos Ung Revers. Det hjælper vi dig naturligvis med at få. Du kan læse mere om vores tilbud til dig, som er fyldet 16 år her.

Tavshedspligt
I Ung Revers har vores behandlere tavshedspligt. Det betyder, at de ikke må fortælle andre det, I har snakket om eller give oplysninger om dig eller din familie videre til andre.

Nogle gange kan forholdene hjemme hos jer dog være meget svære, og I kan have brug for særlig hjælp, så tager vi sammen med jer kontakt til de sociale myndigheder, så I kan få noget mere hjælp. I nogle enkelte tilfælde er det os, som bliver nødt til at underrette de sociale myndighederne pga. forholdene i hjemmet – det hedder skærpet underretningspligt, som alle behandlerne er underlagt.

 

 

[this div will be converted to an iframe]
×