Ekspert i XYZ
Modelfoto

Anonym og gratis alkoholbehandling

Behandlingen følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger og er ledet af læger. Vi har 60 års erfaring.

Ring på 39 45 54 55  eller 22 49 68 37

 

Danmarks største leverandør af alkoholbehandling

Vi behandler mere end 4.000 borgere om året

Behandlingen er evidensbaseret

Sundhedsfaglige behandlere

Mere end 60 års erfaring

De mest stillede spørgsmål om alkoholmisbrug

Alkoholmisbrug kan have en betydelig indvirkning på en persons liv. Det er vigtigt at forstå, hvilke fysiske, psykiske, sociale og relationelle konsekvenser et alkoholmisbrug kan medføre for den enkelte.

Alkoholmisbrug defineres som en tilstand, hvor en person drikker i en mængde eller på en måde, der resulterer i skadelige konsekvenser for deres fysiske eller psykiske helbred, relationer eller andre områder af deres liv.

Alkohol kan påvirke alle kroppens organsystemer og kan være en hel eller delvis årsag til udvikling af over 60 forskellige sygdomme. Der kan være tale om både akutte og kroniske skader fx hjertesygdom, leversygdom, forhøjet blodtryk og en lang række kræftsygdomme.
Alkohol kan også påvirke den psykiske sundhed. Mennesker, der lider af alkoholmisbrug, kan opleve symptomer på depression og/eller angst. Derudover kan alkoholmisbrug føre til problemer med hukommelse, indlæring og andre kognitive funktioner.

Overordnet menes alkoholafhængighed at udvikle sig på baggrund af et samspil mellem genetiske og miljømæssige faktorer. Årsagerne til alkoholmisbrug kan være forskellige fra person til person. Nogle mennesker kan drikke for at håndtere stress eller andre følelsesmæssige problemer. Andre kan have en genetisk disposition for at udvikle afhængighed eller misbrug af alkohol. Sociale faktorer, såsom påvirkning fra venner og familie, kan også spille en rolle i udviklingen af alkoholmisbrug.

Der er gode behandlingsmuligheder til rådighed for mennesker, der lider af alkoholmisbrug. Effektiv behandling inkluderer terapeutiske samtaler, medicin og rehabilitering. Terapeutiske samtaler kan hjælpe en person med at forstå og håndtere egne følelser i en sammenhæng med de tanker og den adfærd personen har. Medicin er et vigtigt element i behandlingen af alkoholabstinenser. Medicin lindrer ubehaget af abstinenssymptomer og gør det nemmere at holde fast i beslutningen om ikke at drikke. Medicin kan også hjælpe med at reducere trangen til alkohol. Rehabilitering kan give en person mulighed for at lære at leve et liv uden alkohol.

Ring til os i dag på +45 39 45 54 55

Du kan også skrive til os eller blive ringet op.

Q&A om alkoholbehandling

Jf. Sundhedsloven § 141 kan du altid frit vælge, hvor du ønsker behandling, uanset hvor du bor. I Danmark har vi et frit valg, når det kommer til alkoholbehandling. Du kan vælge et offentligt såvel som et privat tilbud. Og du bestemmer selv, hvor i landet du vil i behandling. Du skal vælge et behandlingssted, som vækker tillid og hvor fagligheden og kvaliteten er i orden.

Jf. Sundhedsloven § 141, så er alkoholbehandling i Danmark gratis. Det koster dig dermed ikke noget at starte i behandling hos Novavi.

Jf. Sundhedsloven § 141, så har du ret til at modtage anonym alkoholbehandling. Hos Novavi tager vi anonymiteten meget alvorligt, og du behøver således kun fortælle om behandlingen til dem, du selv ønsker skal vide det.

Behandlingsgarantien betyder, at du senest 14 dage efter, at du har sagt ja til behandling, skal din alkoholbehandling være påbegyndt.

I Novavi overholder vi altid behandlingsgarantien, da du kan henvende dig direkte i et af vores behandlingssteder, og begynder din ambulante anonyme alkoholbehandling med det samme.

Online behandling har mere karakter af rådgivning og derfor afhænger det af din konkrete situation og dit mål. Rådgivningen er for dig, der ønsker at nedsætte eller at have bedre kontrol over dit alkoholforbrug. Gennem videosamtaler finder du og en professionel rådgiver sammen ud af, hvilken hjælp du har brug for og der lægges en personlig og holdbar strategi, så du kan få de alkoholvaner du ønsker.

Ambulant anonym alkoholbehandling betyder “uden indlæggelse”, og det vil sige, at man regelmæssigt møder op på behandlingsstedet og modtager behandling samtidig med du passer dit arbejde. Vi har behandling udenfor almindelig arbejdstid, således at du kan modtage din behandling før eller efter arbejde.

Når du møder op i ambulatoriet, vil du med det samme blive mødt af en læge eller alkoholbehandler, som vil sammensætte den nødvendige medicinske og terapeutiske behandling. Måske ønsker du at holde helt op med at drikke alkohol, måske ønsker du at reducere deres forbrug

Novavis anonyme alkoholbehandling bygger på stor viden om effektive og veldokumenterede behandlingsformer og tager udgangspunkt i, at de er tilrettelagt ud fra det enkelte menneskes ønsker og behov.

Det afhænger af din konkrete situation. Et typisk behandlingsforløb varer mellem 6-7 måneder hos Novavi.

Nej, alkoholbehandling i Danmark kræver ingen henvisning.

Behandlingsgarantien betyder, at du senest 14 dage efter, at du har sagt ja til behandling, skal din alkoholbehandling være påbegyndt.

I Novavi overholder vi altid behandlingsgarantien, da du kan henvende dig direkte i et af vores behandlingssteder, og begynder din ambulante anonyme alkoholbehandling med det samme.

 

Har du brug for hjælp uden for åbningstid?

Aftenrådgivningen er åben hver mandag og torsdag mellem kl. 19.00-22.00.

Ring på 39 45 54 55.

Sanne sidder klar til at tale med dig.

Test dig selv

Tjek dit alkoholforbrug, og se, om du har brug for rådgivning og/eller behandling.