Er alkoholrådgivning hos Overkanten noget for mig? - Novavi
Er alkoholrådgivning hos Overkanten noget for mig?
Er alkoholrådgivning hos Overkanten noget for mig?

Er alkoholrådgivning hos Overkanten noget for mig?

Overkanten_voksen_behandling

Overkanten er gratis og anonym onlinealkoholrådgivning. Det er et fleksibelt tilbud, der henvender sig til personer, der drikker lidt i overkanten, og som ønsker råd og vejledning til at få bedre alkoholvaner.

For nogle personer får alkohol en større rolle i deres liv, end de egentlig ønsker. Nogle kan for eksempel opleve, at aftensmaden eller socialt samvær ikke helt kan nydes uden et par glas vin. Andre kan opleve at miste kontrollen over den måde, de drikker på. Det kan være, at familiefesten altid bliver lidt for festlig, eller at weekenden ofte bruges på moralske tømmermænd efter fredagens bytur.

Nogle kan også have et ønske om at drikke mindre for at forbedre deres fysiske eller psykiske helbred eller få mere overskud til dagligdagen og deres nærmeste. Hos Overkanten spiller det ingen rolle, hvad årsagen er til, at du ønsker at drikke mindre. Du behøver heller ikke at have en oplevelse af, at du er afhængig af alkohol. Overkanten er nemlig for alle, der ønsker rådgivning i forhold til at ændre deres alkoholvaner.

Anonymt tilbud

Hos Overkanten kan du være anonym, og så registreres det ikke nogen steder, at du henvender dig. Du behøver ikke at oplyse dit navn eller give andre oplysninger. Rådgiverne har tavshedspligt og videregiver ikke oplysninger om dig.

Vi ved, at det at søge alkoholrådgivning eller behandling kan være svært, og at der kan være mange forskellige årsager til, at man ikke beder om hjælp, selvom man oplever at drikke mere, end man egentlig ønsker. At man ikke søger hjælp, kan for eksempel handle om skam eller en bestemt forestilling om, hvem der modtager hjælp.

”Det kan dreje sig om, at man mener, at man ikke er ”sådan én”, der går til alkoholbehandling. Der er mange forestillinger om, hvordan man ser ud og agerer, når man er ”sådan én”, der modtager alkoholrådgivning eller behandling.”

Rådgiver fra Overkanten – Helle Ahlmann-Poulsen

I Novavi ser vi det på ingen måde som skamfuldt at henvende sig om alkoholrådgivning eller behandling, men derimod som en styrke, at man tør bede om hjælp til at skabe det liv, man ønsker.

Online alkoholrådgivning – voksen

Drikker du lige i overkanten? Rådgivningen er for dig, der ønsker at nedsætte eller have bedre kontrol over dit alkoholforbrug.

Online alkoholrådgivning – Ung (under 25 år)

Overkanten Ung kan hjælpe dig med at få bedre alkoholvaner helt gratis og anonymt – og uden ventetid. Måske skal du blot have hjælp til at justere et par dårlige vaner. Nogle få gode råd kan gøre en stor forskel.

Fleksibelt og nemt at tilgå

I Novavi vil vi gerne tilbyde fleksible rammer for vores rådgivning og behandling, så det ikke er praktiske overvejelser, der står i vejen for, at man får hjælp.

Overkantens rådgivning er tilrettelagt, så den er nem at tilgå. Da rådgivningen hos Overkanten foregår online eller via telefon, tablet eller computer, har du mulighed for at deltage i rådgivningen, hvor og især hvornår det passer dig. Du skal således ikke bruge tid på transport, og rådgivningen kan tilpasses dit arbejde og dine andre gøremål i dagligdagen.

Hos Overkanten er vi positivt overraskede over vores onlinerådgivning.

”Vi har gode erfaringer med Overkanten. De personer, vi har i forløbet, er meget engagerede og motiverede. Formatet kan langt mere, end jeg havde troet, i forhold til relation og terapeutisk arbejde. Jeg har haft mange gode forløb, hvor de pågældende er blevet færdigbehandlet.”

Rådgiver fra Overkanten – Marianne Gunst-Møller

Samtalen foregår via video, da det ofte er nemmere at kommunikere og forstå hinanden, når der kommer ansigt og kropssprog på en stemme.

”Gennem videosamtalerne finder borgeren og en professionel rådgiver sammen ud af, hvilken hjælp eller rådgivning der er brug for. Sammen lægges en strategi for, hvordan borgeren opnår de alkoholvaner, som ønskes. Måske søger borgeren blot tips og tricks til at reducere et alkoholindtag. Måske skal der ryddes ud i et par dårlige vaner. Nogle få gode råd kan sagtens gøre en stor forskel.”

Rådgiver fra Overkanten – Helle Ahlmann-Poulsen

Et forløb hos Overkanten vil typisk vare fem måneder, og antal samtaler varierer fra person til person.