”Hvis jeg talte med nogle, der ligesom mig følte et behov for at drikke, fx for at dulme dårlige følelser, så ville jeg på det varmeste anbefale dem at kontakte Novavi…” - Novavi
”Hvis jeg talte med nogle, der ligesom mig følte et behov for at drikke, fx for at dulme dårlige følelser, så ville jeg på det varmeste anbefale dem at kontakte Novavi…”
”Hvis jeg talte med nogle, der ligesom mig følte et behov for at drikke, fx for at dulme dårlige følelser, så ville jeg på det varmeste anbefale dem at kontakte Novavi…”

”Hvis jeg talte med nogle, der ligesom mig følte et behov for at drikke, fx for at dulme dårlige følelser, så ville jeg på det varmeste anbefale dem at kontakte Novavi…”

Mia_alkoholbehandling

Mia er 37 år og i fuldtidsjob, da hun henvender sig i Novavi med et ønske om alkoholbehandling.

Mia har tidligere indimellem drukket vin, uden at hun har set det som et problem, men da hun i forbindelse med et tab blev ramt af en stor sorg, begyndte hun at drikke vin oftere og i større mængder, end hun plejede. Efter noget tid blev det en vane for hende at drikke vin dagligt. I samme periode fik Mia konstateret depression og angst. Mias forhold til alkohol var på dette tidspunkt præget af ambivalens, for selvom hun oplevede det som et problem, var det samtidig en måde at håndtere alt det svære på.

“Jeg vidste på den ene side, at hvis jeg drak et glas vin, så kunne jeg her og nu dulme de dårlige følelser og få et øjebliks følelse af ro. På den anden side vidste jeg godt, at det var et skråplan, og det tærede jo på min krop og psyke. Jeg havde bare svært ved at finde styrken til at gøre noget ved det.”

Mia, der er i alkoholbehandling hos Novavi Amager

Mia fandt frem til Novavi, efter at en veninde havde foreslået hende at søge behandling. Det var dog svært for Mia at henvende sig, da hun oplevede det som skamfuldt at have behov for behandling. Behandlingen hjalp hende dog med at se anderledes på dette.

”Jeg var meget flov over at skulle i behandling, hvorfor jeg også valgte at være anonym. I Novavi blev jeg dog mødt med en stor grad af accept og respekt også bare i den måde, receptionisten tog imod mig på. Man følte sig faktisk helt normal deroppe. Med den viden, jeg har i dag, ville jeg ikke have noget problem med at søge behandling. Det er ikke noget at skamme sig over. Man skal i stedet være stolt over, at man tør bede om hjælp og gør noget ved sine problemer.”

Mia var meget glad for sin behandler, som hun oplevede at føle sig mødt og forstået af.

”Min behandler var enormt rummelig og havde en god forståelse af mig som person, og hvordan mit psykiske helbred og min brug af alkohol hang sammen. Vi snakkede også om mange andre ting end alkohol, hvilket var rart, da jeg oplevede, at min brug af alkohol var et symptom på nogle andre problemer.”

Mia fandt behandlingen motiverende blandt andet på grund af behandlerens tilgang.

”Jeg blev ikke mødt med en forventning om, at jeg skulle stoppe fra den ene dag til den anden. Det var et skridt ad gangen. Behandleren var en god menneskekender, der var lydhør overfor, hvilken vej jeg ville tage, og hjalp mig til at finde frem til, hvad der motiverer mig, og hvad jeg ønsker for mit liv.”

Mia oplevede, at behandlingen var en støtte for hende både i samtalerne og i tiden mellem samtalerne.

“Når jeg havde en samtale i kalenderen, så var det en reminder, der gjorde, at jeg var meget bevidst om mine handlinger. Jeg fandt også ro og tryghed i, at der var en, der fulgte mig tæt, og at der var nogle, der kendte til min situation og kunne yde den rette omsorg, også hvis det skulle dreje helt af sporet.”

I dag har Mia det bedre psykisk og er nået derhen, hvor hun ønskede at være. Behandlingen har givet hende forståelse af sine handlemønstre og har givet hende værktøjer til at kunne handle anderledes.

”Før behandlingen drak jeg, fordi jeg ikke havde andre redskaber til at være i smerten, men det har jeg nu. Hvis jeg står i en svær situation, kan jeg godt få lyst til at drikke, men nu vælger jeg den anden vej, og det gør, at jeg føler mig vildt stærk, for jeg kan, og jeg kæmper.”

Mia, der er i alkoholbehandling hos Novavi Amager